martes, 22 de mayo de 2018

ALGUNAS CURIOSIDADES, CUANDO QUEDAN MUY POCOS DÍAS PARA CONMEMORAR LA FUNDACIÓN DE LA CONGREGACIÓN DE HERMANAS HOSPITALARIAS DEL SAGRADO CORAZÓN DE JESÚS (31 DE MAYO DE 1881)

Cuando quedan muy pocas fechas  para conmemorar el 137 aniversario de la fundación  de la Congregación de Hermanas Hospitalarias del Sagrado Corazón de Jesús, por el Padre Benito Menni (San Benito Menni) y María Josefa Recio Martín y María Angustias Giménez Vera, en Ciempozuelos (Madrid), el 31 de mayo de 1881,  revisando algunos documentos de aquel histórico acontecimiento, he encontrado algunas curiosidades que considero pueden resultar de interés. Las relaciono a continuación:

ESTAMPA DE NUESTRA SEÑORA DEL SAGRADO CORAZÓN QUE EL PADRE BENITO MENNI TRAÍA OCULTA BAJO SU ESCAPULARIO, EL DÍA 20 DE FEBRERO DE 1881.




LA CO-FUNDADORA MARÍA ANGUSTIAS GIMÉNEZ VERA (SOR CORAZÓN DE JESÚS), FALLECIÓ EN LA CASA DE SANT BOI DE LLOBREGAT, EL DÍA 2 DE AGOSTO DE 1897.

María Angustias Giménez Vera (Sor Corazón de Jesús) 

y en aquella misma fecha, -- 2 de agosto de 1897 -- nacía en Trivolzio (Italia) San Ricardo Pampuri, médico y Hermano de la Orden Hospitalaria de San Juan de Dios.



                                       San Ricardo Pampuri.


UN COCHE DE TURISMO, PROPIEDAD DE LA CONGREGACIÓN DE HERMANAS HOSPITALARIAS DEL SAGRADO CORAZÓN DE JESÚS, DE LA CASA DE SANT BOI DE LLOBREGAT, CON EL NÚMERO DE MATRÍCULA COINCIDIENDO CON EL AÑO DE LA FUNDACIÓN DE LA CONGREGACIÓN.



Turismo matrícula B-1881-ID, aparcado en el interior del recinto "Benito Menni.CASM", de Sant Boi de Llobregat , en el año 2006.
                                          (Foto: Joan Vendrell Campmany)

4 comentarios:

  1. Amic Joan curios tot plegat, la VIDA ens obsequia amb aquestes coincidències, tu les has sabut trobar-les. Gracies

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Sempre he sentit curiositat per relacionar alguns aspectes d'aquelles coses que poden cridar l'atenció. Tinc un munt d'anotacions manuscrites fetes al llarg dels anys en aquest aspecte. Per exemple, vaig aconseguir relacionar episodis de la vida i obra del Pare Benito Menni amb el número 14. Ho tinc recollit en un o varis posts. Va resultar molt curios.

      Eliminar
  2. Joan tu sempre tant oportu, fent bellugar el pesament perqué no sen's adormi. no se si podem dir entre la mort de la germana Maria angustias i el neixement de Sant Ricardo Pampuri es una casualitat o es una causalitat alerta les dues coses no tenen el mateix significat.

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Tens tota la raó Pepita. Jo mai parlo de casualitats, i si de causalitats. Les coses no passen casualment, passen causalment, per la senzilla raó de que tot té un motiu, és a dir, una causa.

      Una malaltia se'n va endur, molt jove encara, a la religiosa Hospitalària Maria Angustias (Sor Corazón de Jesus), i en aquell mateix dia va nèixer el que seria un religios Hospitalari, San Ricardo Pampuri, que va humanitzar i santificar la professió mèdica. I per cert, també estava delicat de salut i va morir molt jove, a l'edat de 33 anys.

      Eliminar